Nämnden för båtlivsutbildning

Nämnden för båtlivsutbildning, NFB, är en ideell förening med uppgiften att utveckla och fastställa kompetensintyg inom svensk båtutbildning, auktorisera förhörsförrättare samt informera studieförbund och allmänhet. NFB bildades 1985 och är resultatet av ett samarbete mellan Transportstyrelsen, Svenska Båtunionen, Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben.

Vill du ha en ny intygsbok eller har du tappat bort din gamla intygsbok? Planerar du att hyra båt utomlands och behöver en intygsbok? Klicka här så hjälper vi dig

Från och med 2018-01-01 kommer kostnaden för samtliga förhör vid NFB, utom förhör för seglarityg, kosta 450 SEK. Förhör för seglarintyg kommer fortsatt att vara 300 SEK. Därutöver tillkommer en kostnad för ny blå bok på 50 SEK.

Med anledning av GDPR presenteras NFB informationssäkerhetspolicy i en länk under rubriken “OM NFB”

Intygsbok_NFB_webb

 

Din-utbildning-landing-page-link-image-new
Din utbildning01
Läs om hur du skaffar dig din utbildning och vilka intyg som utbildningen leder till. / Navigation och sjösäkerhet är hörnstenarna i NFB.
Läs mer här --—>
Båtpraktik
Förhörsförrättare02
Du som sökande kommer att prövas av en förhörsförrättare auktoriserad av NFB. Förhörsförrättarna finns placerade runt om i hela Sverige.
Läs mer här --—>
Organisationerna-landingpage-link-image
Organisationerna03
NFB representeras av Transportstyrelsen Svenska Båtunionen / Svenska Seglarförbundet och Svenska Kryssarklubben.
Läs mer här --—>

"Lär för ett rikare båtliv!"