Saknar du ditt intyg?

Hej! 
Vi vill att du ska få svar på dina frågor så fort som möjligt därför hittar du svar, under rubrikerna nedan, på vanliga frågor kring borttappade intyg och hyra båt i utlandet. Om din fråga gäller något annat än svaren nedan ser vi gärna att du skickar ett e-postmeddelande till info@batlivsutbildning.se med din fråga så återkommer vi med svar så snart som möjligt.

BORTTAPPAD SAKNAD INTYGSBOK/INTYG:
Om du har tappat bort din intygsbok eller har gamla pappersintyg kan vi hjälpa dig genom att du skickar e-post med ditt personnummer, namn och kontaktuppgifter till info@batlivsutbildning.se  samt talar om vad det är du saknar/vill ha hjälp med.

Har du fått ditt intyg efter 2005 så finns du antagligen registrerad i våra datoriserade system.
Intyg utfärdade under perioden 1985 -2005 är lite svårare att hitta och därför är vi tacksamma för hjälp om när och för vilken utbildare du skrev ditt prov. Fick du ditt intyg före 1985 och inte har kopior eller dyl. kan du besöka Transportstyrelsens hemsida här och få mer info om hur du går tillväga.
Hittar vi ditt intyg kontaktar vi dig. Därefter kan du betala in 400 kr till vårt bankgiro 5505-1213. Ange personnummer och namn som betalningsreferens.

Handläggningstiden är cirka 10 arbetsdagar från och med att vi fått inbetalningen samt alla uppgifter.

HYRA BÅT I UTLANDET:
Ska du hyra båt i utlandet så krävs det ofta att du har dina intyg med dig i NFBs blå bok.
Den får du när du klarat förhöret för något av NFBs intyg.
Om du saknar NFBs blå intygsbok följer du instruktionen ovan.

Vi svarar i telefon dessa tider:

Måndag-Fredag 0900-1130, 1230-1500

Telefon: 08 – 663 79 93.
Från utlandet: +46 8 6637993

Vänliga hälsningar,
Nämnden för båtlivsutbildning

Intygsbok NFB